Kom jij ook je rijbewijs halen?

Aanmelden voor een Theorie- of praktijkopleiding? Bel 06 55 53 63 44 of mail naar info@postma-rijopleidingen.nl

Categorie B

Praktijk opleiding

Tijdens de praktijkles, welke bij Postma Rijopleidingen minimaal 90 minuten duurt, worden de basistechnieken om op een verantwoorde, veilige, milieubewust en respectvolle manier aangeleerd. Tijdens de praktijkrit worden verschillende vaardigheden aangeleerd en geoefend. O.a. bijzondere manoeuvres, zelfstandig rijden, herkennen van gevaar en milieubewust rijgedrag.

Je wordt opgeleid volgens de nieuwste en modernste rijopleiding. Het lesprogramma wordt op maat gemaakt en we zijn erg flexibel in de planning.

Onze rijlessen zijn in te plannen naar wens. Zo kun je een enkele les per week plannen, lessen aan elkaar koppelen of meerdere keren per week blokuren lessen. Hierdoor gaat de opleiding zo snel als jij zelf wil. Er wordt een leskaart bijgehouden waarop je kunt zien hoe je er voorstaat. Deze kaart mag je zelf ook ten alle tijden inzien.

Opbouw van de opleiding

 1. kennismaking auto/sturen/gas geven, remmen
 2. ontkoppelen/schakelen
 3. kijkgedrag bij het naderen van kruisingen
 4. kijkgedrag bij zijdelingse verplaatsingen
 5. recht achteruit rijden
 6. achteruit rijden langs een bocht
 7. keren d.m.v. steken en keren d.m.v. een halve draai
 8. parkeren in file en parkeren in een parkeervak
 9. berijden van rotondes en bijzondere weggedeelten
 10. rijden/invoegen/inhalen op de autosnelweg
 11. alles oefenen totdat kennis, vaardigheid, inzicht, routine en automatisme aanwezig is, waarbij de TussenTijdseToets als graadmeter zal fungeren.

Tijdens de rijopleiding komen de volgende aanvullende onderdelen aan bod:

Lesauto('s)

Onze lesauto`s zijn allen modern, veilig en comfortabel. Zo rijd je altijd in een auto die ruimschoots voldoet aan de eisen die het lessen prettig, comfortabel en eenvoudig maken. Daarbij zijn de auto`s schoon en goed onderhouden!

Een goede rijopleiding volg je maar een keer in je leven en je hebt je leven lang plezier van het halen van je rijbewijs. Het maakt je onafhankelijk. Daarom is de keuze voor de juiste rijopleiding zo belangrijk; bij Postma Rijopleidingen dus!

Opleidingen

Voor iedere leerling een passende opleiding